Ervaringen

Referenties:

Van een vrijwilliger: (Yagiz, IT Programmeur en vrijwilliger bij een door Atelj de Kim georganiseerd terugkerend festival)

Janine is a very good coach and a confident workshop instructor. She is very understanding and embracing. She could empathize immediately with the person(s) and finds a relevant experience from her life to relate to it. Then she offers very positive comments and nice suggestions. Her attitude makes me become sincere and open in our conversations. Definitely recommended!!

Van een collega Empowerment coach/trainer: (Annet van Hoorn, sociaal empowerment en communty development )

Ik heb als collega zelfstandig ondernemer ruim vijf jaar samengewerkt met Janine. Zij was trainer en coach bij het project Groene Ruimte Maken dat we samen hebben opgezet. Ik was erg onder de indruk van haar visionaire vermogen om nieuwe kansen en werk te zien en te helpen genereren; wij waren een van de eersten die een project over stadslandbouw opzetten met een integrale benadering.

Ik kon goed met haar samenwerken; zij is een oorspronkelijk denker, onderzoekend en degelijk en tegelijk speels.

Zij is een goede en zeer toegewijde trainer en coach, die professioneel is, goed kan observeren en absoluut het beste in mensen naar boven haalt.

Annet van Hoorn

Van een voormalig opdrachtgever voor duurzame projecten:(stichting IDeewinkel)

‘Janine heeft met de stichting IDeewinkel samengewerkt. Als (voormalig) directeur van de Stichting IDeewinkel heb ik haar regelmatig ingehuurd voor o.a. duurzame burgerconferenties over groen, biodiversiteit en gezondheid in Leiden. Zij verraste ons regelmatig met haar creatieve ideeën en oplossingen. Zij is flexibel en betrokken en kan mensen inspireren. Een voorbeeld van een innovatief concept is het Diner-Idee waar ondernemers en burgers samen aan tafel werden uitgenodigd gezamenlijk duurzame ideeën te ontwikkelen. Dit is nog steeds een goed idee dat navolging verdient.’

Van een Coach cliënt (ondernemers en personal coaching)

Ik wil je heel erg bedanken voor de hulp die ik van je gekregen heb bij het helder krijgen van mijn strategie bij de vernieuwing van mijn coaching- en massagepraktijk. En voor de duidelijk inzichten die jij gaf bij het opzetten van mijn nieuwe website. Mijn gedachten en verlangens vlogen alle kanten op, ik wist niet meer waar ik naar toe wilde. Maar jij stuurde mij door jouw praktische inzichten en kennis van mijn zaken, maar vooral ook met jouw geduld, want ik was nogal een warhoofd, van het begin tot eind weer de goede weg op. Ik heb al heel veel leuke reacties gekregen van mijn cliënten en dat is mede door jouw toedoen. Je bent betrouwbaar, komt afspraken na en jij hebt mij ook tot veel nadenken gezet. Je bent daarmee een prettige sparringpartner en adviseur, die ik anderen heel graag ook gun.

Succes met jouw onderneming.

Vriendelijke groeten,

Marjanne Hurks

Van een Coach cliënt (ondernemers en personal coaching)

Ik heb Janine gevraagd om mij te coachen op een moment dat ik mijn bedrijf opnieuw uit moest vinden. Een nieuwe koers uitstippelen met nieuwe energie. Ik ben fotograaf en website bouwer, gebieden waar je door de financiële crisis naar nieuwe kansen zal moeten zoeken. 

Janine wist op een hele bijzondere innovatieve manier voor mij keuzes helder te krijgen. Heldere keuzes die een enorme boost hebben gegeven in mijn zelfvertrouwen naar de klanten toe. 

Ik kan op nu op een hele open manier met klanten communiceren, me veel beter in hun positie verplaatsen. 

Waar het mij heeft geholpen:

– sterker vertrouwen op intuïtie, en intuïtieve signalen sterker evaren

– veel makkelijker communiceren met klanten, helder en invoelend

– Veel beter kunnen luisteren

Ik vertel nu mijn verhaal zonder iets te willen verkopen. De kracht en helderheid waarmee ik mijn verhaal vertel blijkt zo aanstekelijk te zijn dat daar leuke opdrachten uit voortvloeien. Veel natuurlijker, vanuit passie en kracht in plaats van moeten presteren.

Heerlijk om te kunnen sparren en complimenten aan Janine dat ze het met haar manier van werken oor elkaar krijgt dat je je eigen keuzes helder krijgt. Het zijn je eigen keuzes die versterkt worden, niet een of ander pad wat je wordt opgedrongen.  

Omdat ik veel beter in mijn ‘kracht’ sta, loopt mijn relatie beter en is de band met mijn kinderen veel intenser geworden.

Mijn dank Janine!! 

Joost Kolkman

Van een voormalig opdrachtgever (Libertas: inhuur voor interim/kwartiermaker bij nieuwe taak en personal coaching)

Ik heb Janine ingehuurd als kwartiermaker bij mijn organisatie [onderdeel Libertas Leiden] om een nieuwe taak voor mijn organisatie op te zetten, een groot regionaal stageproject met scholen. In onze prettige samenwerking was ik onder de indruk van haar innovativiteit en creativiteit waarmee ze invulling gaf aan stageprojecten. En hoe zij scholen en maatschappelijke organisaties aan ons wist te binden. Als coach vind ik haar een open en  liefdevolle persoonlijkheid die altijd klaar staat om mee te denken.

Met vriendelijke groeten,

Paula Verstelle

Leiden

Van een voormalig opdrachtgever (Halt HMH, inhuur als coach voor scholen)

Als directeur van Halt Hollands Midden Haaglanden heb ik gedurende 3 jaar (2009-2012) de diensten van Janine ingekocht voor het landelijke programma “Veilige School” dat Halt samen met het NJI en APS uitvoerde. Ook heeft Janine gewerkt aan het programma “Schoolveiligheid” dat Halt in opdracht van de gemeente Den Haag uitvoerde. In beide programma’s heeft Janine, als Halt-coach, de scholen van het PO en VO geadviseerd over hun veiligheidsbeleid en de uitvoering hiervan.

Ik heb Janine leren kennen als een prettige collega en professionele coach. Janine bindt en verbindt. Zij weet door observatie, analyse en het stellen van vragen, snel tot de kern door te dringen. Hierdoor is zij een toegankelijke, betrouwbare en professionele partner voor zowel de scholen als de gemeente. Janine is goed in staat om de schoolleiding te inspireren en richting te geven bij het opstellen van hun schoolveiligheidsbeleid en de vertaling in concrete acties en resultaten.

Tilly Twilt

voormalig Directeur Halt Hollands Midden Haaglanden.