Over mij

vind jezelf va tijd tot tijd opnieuw uit!

Atelj de Kim is opgericht door mij, Janine Vermeulen. De Kim staat voor nieuwe horizonten verkennen. Het atelier gaat over levenskunst.

Na mijn studies Nederlands recht en Internationaal recht, werkte ik bij meerdere ministeries. Ik leerde beleidsmatige, juridische, internationaal coördinerende, onderhandelings, project management en leidinggevende vaardigheden in uiteenlopende dossiers en projecten.

Na een professionele coachopleiding en een beroepstrainers opleiding werd ik zelfstandig ondernemer in 2002 met Atelj de Kim. Ik werkte samen met een aantal coaches van Global Action Plan aan duurzame wijkparticipatie  voor en door bewoners, eerst volgens de Empowerment methode van David Gershon en Gail Straub (twee zeer ervaren trainers uit de VS). In 2003 ontwikkelden we onze eigen methodiek: Ruimte Maken.

Ik breidde in de jaren erna mijn vaardigheden verder uit door opdrachten op gebied van: Loopbaan en Lifecoaching, Empowerment en community development trainingen, projectontwikkeling buurtparticipatie, consultancy in veiligheid op scholen, stageontwikkeling/begeleiding op scholen, projectleider bij een  welzijnsorganisatie, juridische advisering aan bedrijven en individuen, storytelling en kunstprojecten in evenementen; Het zelfstandig organiseren van festivals, evenementen en markten.

Verder heb ik als jurist en/of mede bestuurder diverse stichtingen en coöperaties opgericht. En ik ben eigenaar en directeur van het Centrum voor Happiness (een yoga en meditatie centrum) in Amsterdam. Begin 2021 heb ik het initiatief genomen tot een community van Yogi’s en dansers aan een duurzaam woon/werkinitiatief met permacultuur tuin: de Garden of Happiness.

In de loop der jaren is het Empowerment van David en Gail doorspekt geraakt met mijn eigen opleidings, werk en levenservaring. Ik maak gebruik van deze rijkdom in de opdrachten die ik van jou krijg.

Tot ziens! Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dat kan ook online.